HTML

gépcseléd

Nem csak azokról a gépekről lehet írni, amin kijelző vagy hangszóró van.

Friss topikok

  • Takács Gyula: Ismerem a Vízimanót. Amit beszív, az benn is marad, csak épp tényleg nem mindig szív erősen. Arra ... (2015.05.13. 00:29) Nem mind arany..., ami kurva drága
  • sasmadar77: e-bay-en sokkal olcsóbban lehet fejet venni. Mi is vettünk 2500Ft-ért 4 db-os oral-b-t ami itthon ... (2012.08.03. 16:26) Meguntam a kefélést
  • hűtőbaj: Sajnálattal közlöm,hogy múlt hét csütörtökön felrobbant az Angliában élő szeretett barátnőm hűtősz... (2011.03.09. 13:19) Időzített bomba a konyhában
  • szellemnyulszellem (törölt): @Bergeroth: hát ezen össze-vissza szartam magam. (2011.01.23. 22:18) Kinyírja a H1N1 vírust a légkondi
  • K_Dani: A szúnyogriasztás/írtás témáról bővebben olvashattok (angolul) egy korrekt cikket az alábbi linken... (2010.07.06. 02:25) Szúnyogmentes övezet

Linkblog

Hajnyíróteszt Bajnai Gordon ajánlásával

2009.07.14. 11:00 :: gira

Tudjuk, hogyan vásároltok. A teszkóban leveszitek a polcról a pénztárcátokhoz passzoló legolcsóbb vackot, vagy a lézerfegyvernek beillő drága dizájnterméket, de csak otthon, a sokadik használat után jöttök rá, hogy kiszórtatok az ablakon tízezer forintot. A pénzköltés biztosan jó a gazdaságnak, de nem jó nektek, ezért segítünk jó cuccokat kiválasztani. Ebben a blogbejegyzésben a hajvágókról olashattok, mert a 35 fokos kánikula csak lekopaszított fejjel bírható ki.

A facérok bebukták

A Braun HC-50 megalkotásával nem sokat problémáztak a dizájnerek, húztak egy görbe vonalat, és kész. Az alsó részen középen megtörik az íve, ide jön az önjelölt fodrász mutatóujja, így kényelmesebben meg lehet ragadni. Ezt a modellt azoknak készítették, akik mások haját nyírják, szóval aki egyedülálló és volt olyan merész, hogy bedobja a bevásárlókosarába, az sürgősen menjen el csajozni. És lehetőleg olyan barátnőt keressen, aki nem lesz szívbajos az ollótól.

A hajvágót jól felszerelték, a készletben műanyag köpeny, borbélyolló és fésű is van. Ebből a köpeny egy vicc, legfeljebb egy kisgyermeket véd meg a lehulló hajszálakról, a fésű kicsit hajlékony, az olló viszont könnyedén levágta a fejemre nőtt bozótot. A hajnyíróhoz adott füzetben részletesen leírják, hogyan kell hajat nyírni, bár a feleségemnek nem mondtak sok újdonságot.

Nyolc fokozatban állítható a vágáshossz, a legkisebb néhány millimétert hagy a fejen, ami teljesen szélsőjobb-kompatibilis, a legnagyobb fokozat viszont teljesen átlagos sportos hajat eredményez. Hosszú hajat nem érdemes ezzel vágni, mert nem lesz szép, ollóval kell nekiesni, és ehhez valamennyire érteni kell. A rövid hajat viszont, például a tarkónál és fül mellett, szépen levágja. Az akkuja egész hosszan bírja, de érdemes konnektor közelében maradni, mert a félig lenyírt hajnál nincs borzasztóbb.

Teljesítmény: 5/5
Design: 3/5
Felhasználóbarát faktor: 4/5
Ergonómia: 5/5
Fogyasztói ár: 12000-15000


A rút kis hajvágó

Mindenkinek megvan a mese a rút kiskacsáról, akit kezdetben körberöhögött mindenki idétlen kinézete miatt, de ő felülemelkedve a lekicsinylő bírálatokon a végén lealázta a világot, és sudár hattyúként – azért, hogy a kacsapapa hogy-hogy nem gyanakodott – szállt tova a legnyugvó napba.

Kár, hogy a világ nem ilyen egyszerű. Itt van mindjárt ez a gép, a BaByliss 7465E, ami úgy mutat a többiek mellett mint a Forma 1-es kocsik között egy Dacia, és nagyjából azt a teljesítményt is hozza, mint a Román Csoda. Már, ha egyáltalán beszélhetünk teljesítményről, hiszen ennek a pompás eszköznek túl nagy falatot jelent az is, hogy leküzdje a legfinomabb babahaj által felállított akadályokat. Ez a hajvágó nem vágja a hajat! Mesélhetnék arról, hogy mennyire fertelmesen idegesítő volt megragadni tincsenként a hajamat és beleszuszakolni a vágófejbe a tincset, hogy az odarendelt hajvágó asszonyok milyen óbégatást csaptak, ha a meglátták az ezüstszínó kopogós műanyagot, de tényleg felesleges erre több szót pazarolni.

Mint ahogyan a kialakításra is, amelynek tervezése során úgy fest, hogy egy lézerkard lekopírozását tűzték ki célul. Szimpla, csúszos henger, teljesen funkciótlan rácsalakot képező mélyedésekkel. Hát ezért már húsz éve se osztogattak volna design-díjakat. TAlán a kialakítás bénaságának köszönhető az is, hogy ez a hajvágó elég körülményesen pucolható. A hajszálak hajlamosak valahogy bekúszni a vágófej alá, amit még akkor se túl felemelő kipucolni, ha éppen a saját hajunk roncsairól van szó.

A modell elvileg működik aksiról is, de a gyakorlatban azt se lehet használni, hisz a teljesítmény ilyenkor még kisebb lesz, és az se húzza sokáig. Amit viszont mindenképpen pozitívumként lehetne kiemelni, az a vágásirányító sokoldalúsága. Háromtól harminc millimeteres hosszúság közül választhatnánk, ha a készülék hajlandó lenne hajat vágni. Érthetelen egyébként az egész, hiszen a BaByliss elvileg erre szakosodott, profi cuccokat is gyártó, több területen piacvezető márka, azonban valamit itt nagyon benéztek.

Teljesítmény: 0/5
Design: 2/5
Felhasználóbarát faktor: 1/5
Ergonómia: 3/5
Fogyasztói ár: 5990

Ilyen állat pedig nincs...

...mondta a vicc szerint az öreg székely, amikor először pillantotta meg a zsiráfot az állatkertben. A Philips hajvágója hasonló megnyilatkozásra kényszeríthette volna, hisz elsőre inkább tűnik valami futurisztikus űrfegyvernek vagy középkori kínzóeszköznek mint hajvágónak, pedig az.

A korábban nem igazán látott kialakítás oka, hogy vágófej 180 fokban elforgatható. Mindezt pedig azért, hogy a felhasználó könnyebben tudja saját magát megnyírni. Tehát a Philips szerint ez az első olyan hajvágó, amelyet kifejezetten azok számára fejlesztettek ki, akik magányosan szeretnének elmerülni a fodrászkodás nyújtotta élvezetekben. Kérdés, hogy vannak-e vajon ilyen emberek. Az elforgatható fej valóban könnyebbé, kényelmesebbé teszi saját hajunk megnyirbálását, azonban nem sokan vannak, akik többé kevésbé elfogadható frizurát tudnának maguknak varázsolni. Nekem például nem sikerült.

Egy bizonyos szintig teljesen oké a dolog, de aztán mikor finomkodni kellett volna, játszani egy kicsit az átmenetekkel akkor bebuktam a dolgot, és inkább külső segítséget hívtam. Persze egy idő után biztos belejön az ember, vagy inkább azt mondanám talán, de hát mégis ki vállalja fel, hogy itt-ott félrenyírt fejjel, összevissza vagdosott hajjal parádézzon embertársai legnagyobb örömére?

A speciális célból fakadó kialakítás kompromisszumokkal járt. Például elég szűk tartományban tudjuk szabályozni a hajszálak hosszát – 13 – 21 mm – ami eléggé lecsökkenti a készülék használhatóságát. Főleg az also tartomány hiányzik nagyon, hiszen így vagy másfél centis hajad van, vagy nincs egyáltalán, ami azért nem hangzik valami barátságosan. Az már viszont igen, hogy a Philips QC 5170 kifogástalanul vágja a hajat, erős, egyenletes, megbízható, nem ugrál. Igaz a fogása kicsit szokatlan, de egy idő után csak megszokja az ember.

Teljesítmény: 4/5
Design: 5/5
Felhasználóbarát faktor: 3/5
Ergonómia: 4/5
Fogyasztói ár: 14900 - 16500

Bajnai Gordon beindítja a mikrovállalkozásunkat

Miniszterelnöki segítséget kértünk új blogunk beindításához, és ő készségesen beült Adó B. mesterfordrász cimboránk székébe. A laza rokkerből pillanatok alatt bárgyú képű államférfit varázsoltunk. Lehet, hogy fordítva kellett volna?

19 komment

Címkék: teszt philips braun hajvágó babyliss

A bejegyzés trackback címe:

https://gepcseled.blog.hu/api/trackback/id/tr171230541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heliox 2009.07.14. 11:27:43

Márpedig én magam vágom magamnak, 10 éve egy 300Ft-ot cuccal, amit az uccán vettem románoktól. Működ mai is, igazi ködre meg nem telik.

lúzer vagyok-e vagy aki az elmúlt 10 évben 3000Ft-nál többet költött a hajára.

HoLa 2009.07.14. 11:28:49

Nekem (igaz nem vagyok kopasz) a Philips QC 5002-es már kb. 10 éve az etalon. Hihetetlen, de mindig 3.990,- HUF-ba került és kerül ma is. Egyszerű, mint egy faék, örök életű és nem mellékesen önélezős pengéjű. Mondjuk én borotválkozáshoz használom (acra), és perfekt. Kordon állat!!!

Illumination 2009.07.14. 11:32:20

Ugyanilyen Babylissem van. Érdekes, az én hajamat tökéletesen vágja, mindig azt hiszik fodrász csinálta. Lehet, hogy a posztirónak néha hajat kéne mosni, és akkor nagyobb sikerek elé tekinthet.

rolika 2009.07.14. 11:58:47

@HoLa: Azt hiszem, nekünk is ilyen szolgál, vagy 7 éve. Elnyűhetetlen :-)

reader613 2009.07.14. 12:00:03

miért kellett ehhez bajnai? ennyire nem jó arc azért...

Shaugar 2009.07.14. 12:01:31

amióta hajvágózom énse voltam egy percet se fodrásznál. szopódás az egész, várni fél órát, hogy aztán valami mélabús, megkeseredett fodrász panaszkodását hallgassam hosszú perceken át.

Egy haveromnak volt ilyen babylisse asszem, kibaszott ideges volt tőle, leárazva vette a Saturnban de két nap után eltört rajta valami műanyag. És aztán mindig az enyémet kérte kölcsön. egy ilyen szar pedig intim dolog, lehet hogy a farkán vágta vele a szőrt

periplaneta plumbum · http://atomgomba.blog.hu 2009.07.14. 12:02:16

nekem mindegy milyen márka, mert olyan drót a hajam, ígyis meg úgyis fél óráig tart leküszködnöm a fejemről a pompomt.]

Shaugar 2009.07.14. 12:02:48

@reader613: szerintem is wattie-t, a 'ploited énekesét kellett volna felkérni

mikmaq 2009.07.14. 12:12:31

Éppen tegnap este vágtam le a hajam 3, ill. 6 mm-esre (oldalt/felül) egy kerámiapengés (nem kell élezni, olajozni), akkus Vidal Sassoon géppel. Egy töltéssel kibír simán 3/4-1 órát (elég a bonyolultabb munkákhoz is), jól tapadó borítása van, 0-16 mm-ig vág a cserélhető fejekkel, szóval jól használható egyedül is. Ja, és a legfontosabb: ionizálja is a hajat, ami így lágyabb és egészségesebb lesz! Ujjé!:) Neten vettem 5000 Ft-ért újonnan, előtte 1500-ért nyírt a fodrász, úgyhogy simán megérte (eredeti ára kb. 14 000 Ft volt néhány éve, amikor még lehetett kapni).

A Vidal Sassoonnak egyébként van egy egykezes, kifejezetten magányosoknak készített modellje is: egy gömb alakú, marokban fogható gép, cserélhető fejekkel, 0-15 mm-es vágási hosszal. Szóval nem a fenti Philips az egyetlen ilyen cucc!

Hajvágáshoz (legyen a saját vagy másnak szóló) meg nem árt egy kis kézügyesség, valamint gépi vágásnál inkább tiszta legyen a haj, hogy vmi tartása is legyen. Így könnyebben vág a gép.

2009.07.14. 12:14:14

Csatlakozom az önnyírók táborához :)
Ezen belül is Illumination kollégához.
5 évvel ezelőtt vásároltam a Babyliss E810 DE szakáll- és hajvágómat: bevált, azóta is azt használom. Pedig elég sűrű és erős hajam van.

De van ez így.
Nem jöhet be mindenkinek :)

Ludas Matyi Online · http://ludas-matyi.com 2009.07.14. 12:18:29

Én beleestem a csapdába :) Egy Dyras TS 550B-t vettem pár éve. Csak pajeszt vágtam vele párszor. Aztán 2 hete a nőm kedvéért, aki bizonyára a kopasz bunkókat szereti, nekiálltam, hogy 1,2 centisre levágjam. Negyed óra alatt lekínlódtam a fejem egynegyedét. A zúgástól már majdnem megőrültem, így elhatároztam, hogy visszateszem a dobozába és egy zsákolással a kukába és elmegyek venni egy másikat. De a tükörbe nézve láttam, hogy félkész fejjel új hajvágót venni túl nagy veszélyt jelenthet az eladó számára, hogy halálra röhögi magát.
Így további fél óra és 20 féle beállítás állítgatás után sikerült a hajvágás.
Ezért veszek egy másikat, csak ajánlgassatok bátran valami jót.
Ja, és bunkósára nincs valami jó receptetek? :)

fric 2009.07.14. 12:20:05

Ez elég gyenge lett...

ReWriter · http://miazhogy.blog.hu 2009.07.14. 12:23:19

Nekem van egy BaByliss 7464E, amiben nincs akkumulátor. Én is azt tapasztaltam, hogy elég gyenge. Inkább csak szakáll nyírására használom.
Viszont van egy Rowenta Perfect Line (HC-102), azzal nagyon jól tudom a saját hajamat nyírni. Mondjuk a 6 év alatt volt idő gyakorolni. Csak két tükör kell hozzá :)

limbekcs 2009.07.14. 12:33:34

árnyékba jó a "kopasz" fej, de napra menni vele elég gyilkos...

Wannabe 2009.07.14. 12:52:24

Legolcsóbb, nem akksis Philipsszel tolom le a kontyomat hetente, már több éve, tökéletesen bevált.

groovejet 2009.07.14. 13:12:43

szintén philips. szintén magamnak. szintén nemiszőr.

i23kovacs 2009.07.14. 14:20:48

Nekem is ilyen BaByliss izém van akkus kivitelben, és azzal vágom a kölkök haját.
Nekem tetszik, viszi a babahajat is, gyorsabban végzek vele mint ollóval, ami nem elhanyagolható türelmetlen gyerekek esetében ...
süti beállítások módosítása