HTML

gépcseléd

Nem csak azokról a gépekről lehet írni, amin kijelző vagy hangszóró van.

Friss topikok

  • Takács Gyula: Ismerem a Vízimanót. Amit beszív, az benn is marad, csak épp tényleg nem mindig szív erősen. Arra ... (2015.05.13. 00:29) Nem mind arany..., ami kurva drága
  • sasmadar77: e-bay-en sokkal olcsóbban lehet fejet venni. Mi is vettünk 2500Ft-ért 4 db-os oral-b-t ami itthon ... (2012.08.03. 16:26) Meguntam a kefélést
  • hűtőbaj: Sajnálattal közlöm,hogy múlt hét csütörtökön felrobbant az Angliában élő szeretett barátnőm hűtősz... (2011.03.09. 13:19) Időzített bomba a konyhában
  • szellemnyulszellem (törölt): @Bergeroth: hát ezen össze-vissza szartam magam. (2011.01.23. 22:18) Kinyírja a H1N1 vírust a légkondi
  • K_Dani: A szúnyogriasztás/írtás témáról bővebben olvashattok (angolul) egy korrekt cikket az alábbi linken... (2010.07.06. 02:25) Szúnyogmentes övezet

Linkblog

Reload, action!

2009.10.19. 13:12 :: Piimpa

A Miele a háztartási gép piac Ferrarija, Aston Martinja. A top, über, felső kategória, az a márka, amely olyan újításokkal jelentkezik rendszeresen, amelyeket a többiek csak évek múlva kezdenek lemásolni. A különbség csak az, hogy egy mosógéppel nem olyan könnyű csajozni a Dokk előtt nyáron.

 A német cég fejlesztette ki például a ruhakímélő méhsejt mintázatú dobokat, nemrégiben pedig előálltak a Liquid Wash névre hallgató eljárással. A drogosok először biztos boldogok, mikor meghallják, hogy van ilyen, de sajnos csalódniuk kell. A gép ugyanis nem folyékony LSD-t használ, úgyhogy felesleges bebújniuk a dobba. Ehelyett a fejlesztők a mosószer takarékos használatra helyezték a hangsúlyt.

 Tulajdonképpen arról van szó, hogy az eljárás pontosan kiszámolja a szükséges mosószer mennyiséget az adott töltőtömeg alapján. Az ember pedig általában nem ezt teszi. Így vagy túl kevés vagy túl sok mosószert használunk fel, ami teljesen érthető, hisz a hóhér nézzen utána, hogy mihez pontosan mennyi vegyszert kell adagolni! Egy nagy, ötliteres tartályba önthetjük ez esetben a mosószert, ezt felrakhatjuk a gép tetejére, de akár egy polcra is. Ezután a masinára bízhatjuk az egészet, szürcsöljön magának annyit belőle, amennyit jónak lát. 

Persze a ruhák súlya mellett az sem mindegy, hogy mennyire koszos az adott gönc. Ezt is beállíthatjuk a kezelőfelületen, így ez is befolyásolja, hogy a készülék mennyi naftát szív le. A lényeg az, hogy a gyártó ígérete szerint ezzel a technológiával a lehető legtöbb mosószert spórolhatjuk meg hibátlan tisztítási végeredmény mellett, ami egyrészt jót tesz a pénztárcánknak, másrészt pedig érzékeny bőrünknek, amely allergiás reakciókkal reagálhat a ruhákba szorult vegyszermaradványokra.

 

 

9 komment

Címkék: mosógép miele liquid wash mosószer takarékos

A bejegyzés trackback címe:

https://gepcseled.blog.hu/api/trackback/id/tr801460233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ronald 2009.10.19. 17:42:55

Azért ismerjük be: a mai fuzzy-logic technikák mellett - ez azért nem akkora monumentális műszaki mutatvány.
Sem a behelyezett ruhák súlyát megmérni...de még egy algoritmus szerinti volumetrikus (vagy gravimetrikus) vegszer-adagolást se akkora nagy trük megcsinálni ma - pláne, hogy az algoritmust (a ruha kosz-fokát) még mindig manual-entry -vel kell bevigyük....totálisan szubjektív megitélés alapján.

De parasztvakításnak nem rossz.
.

C10H12O6 2009.10.19. 17:55:50

Japánban 2000 ben használtam olyan mosógépet, ami megforgatta a ruhát. Megmondta, hogy mekkora a tömege, majd kiírta egy panelen, hogy a mosóporos adagoló dobozból mennyit kell belerakni.

Erről ennyit. Miele drága és a featurék 10 évvel Japán és ázsia mögött mennek.

Piimpa 2009.10.19. 18:03:18

azt senki nem vitatta, hogy drága. azért én kíváncsi vagyok, hogy az milyen mosógép lehetett. van egy pár japán (ázsiai) gyártó a piacon, de az innovációkat nem ők szolgáltatják, legalábbis európában nem.

Piimpa 2009.10.19. 18:05:02

egyébként lehet, hgoy parasztvakítás, meg tök egyszerű az egész, mégsem láttam hasonlót se még egyetlen gépben se.

Ronald: szerinted hogyan kéne felismernie, hogy mennyire koszos a ruha (milyen jellegű a kosz rajta) ?

Ronald 2009.10.19. 18:32:37

@Piimpa: Kérdezek én ennél egy sokkal prózaibbat is:
Honnan a francból tudja a gép, hogy egy minőségi, hatékony mosószer van-e a tartályban...avagy egy Lidl-gazdaságos, noném akciós moslék?

Vagy azt is manual-üzemmódban kell bevinni.

Nade én még azt sem állítanám kajakra, hogy a Miele lenne a háztigépek Ferrarija - habár létezik az a pénz, amiért még azt is megerősítem, hogy ez a márka egyenesen a szakma Rolls-Royce-a...vagy bármilye, amit megrendelnek.

Piimpa 2009.10.19. 19:09:57

@Ronald: Németországban gondolom azt feltételezik, hogy az ember nem rak be mindenféle szart a gépébe. Aki egyébként Miele-t vesz, annak szokott telni arra is, hogy megvegye a márka saját fejlesztésű vegyszereit.

értem én a célzást, nyilván azt hiszed, hogy ebből a cikkből lettem milliomos. Sajnos most lebuktam.

Az az igazság, hogy tényleg sokra tartom a Miele-t, egyrészt a felhasznált anyagok minősége miatt - átlag húsz évig működőképes egy modelljük - másrészt nekem bejön a valóban használható innováció, de azt is elismerem, hogy emellé viszont kurva sokba kerülnek. Pont ezért nem lesz Magyarországon sohasem tömegtermék vagy tömegmárka és pont emiatt én se ezzel töltöm fel a lakásomat. Hasonló kategóriájú még a Gaggenau, a KitchenAid, vagy a Küppersbusch (igen, ők is mind fizettek nekem ezért rengeteget).

de engedd meg, hgoy visszakérdezzek, szerinted melyik márka lenne méltó erre a jelzőre?

üdv

Andy2 2009.11.21. 08:25:50

Azt, hogy k..va sokba kerülnek kézből cáfolom, már 209e-ért is kapni Miele mosógépet. Szerintem meg az a tény, hogy ők találták fel a mosógépet úgy 105 éve, önmagáért beszél. Csak tudnak valamit... A húsz év alatt, amit ezek a gépek bírnak (a családban is van egy régi, amelyik még mindig húzza)meg egy másik fajtából kidobsz kettőt-hármat, és ha így nézed, végképp nem drága.

Piimpa 2009.11.21. 16:38:45

@lfsasgdbe: Persze-persze, igazad van ebben. Nincs vita abban, hogy király a Miele :).

De az is tény, hogy más árkategória, mint a vetélytársaik nagy része. Egy magyarhoz hasonló árérzékeny piacon, pedig ez még mindig sokat nyom a latba.

Andy2 2009.11.24. 20:49:56

@Piimpa: Igen, ez is igaz. Ma, itthon, az ár sokak számára a legfontosabb. Ugyanakkor szerintem érdemes inkább egy kicsit tovább spórolni, és egyszer egy minőségi terméket vásárolni, mint többször olcsót és rosszat, mert végül az utóbbi a drágább.
süti beállítások módosítása